AFC (Air Flow Control) si Closed loop

WAGNER Air Flow Control (AFC) garanteaza un control exact a cantitatii de pulbere si astfel a calitatii acoperirii. Suplimentar echipamentele WAGNER dispun de un reglaj in bucla inchisa (closed loop), astfel debitul de aer este permanent evaluat si corectat. Astfel este garantata valorea constante a cantitatii de pulbere chiar si pe termen lung.

Avantajele Dvs.

• Debit de aer constant
• Fara diferente intre valorile prescrise si cele efective
• Reproductibilitate completa a reglajelor si a rezultatelor
• Comanda de la distanta in cazul aplicatiilor mai complexe
• Retete individuale cu toti parametri de procesVopsire cu pulbere - Corona

La incarcarea Corona (sau incarcare prin ionizare) inalta tensiune se genereaza cu ajutorul unei cascade de inalta tensiune, ce este montata in interiorul corpului pistolului. Nivelul inaltei tensiuni se regleaza din pupitrul de comanda in functie de geometria pieselor si sistemul de pulbere folosit. Particolele de pulbere incarcate se vor deplasa de-alungul liniilor de camp catre piesa pamantata.

Avantajele procedeului Corona sunt in special uzura redusa a pistolului, consumul redus de aer si utilizarea universala (datorita faptului ca multe tipuri de pulberi nu se preteaza la procedeul Corona).

Vopsire cu pulbere - Tribo

La procedeul Tribo incarcarea particolelor de pulbere se face prin frecare. Astfel amestecul fuidizat de pulbere si aer se incarca pozitiv intr-o teava din PTFE prin frecare. PTFE-ul garanteaza o incarcare optima si impiedica aderarea de pulbere.

Avantajul incarcarii Tribo devine evident la piese complexe, unde particolele de pulbere trebuie sa intre mai adanc in piesa. Stratul de pulbere este mai uniform distribuit, si suprafata este mai neteda (fara efect de coaja de portocala). Exemple de aplicare: cutii postale, jante de automobile.